Forskning viser: Derfor skal vi tale ordentligt til dyr

20. juli, 2023

Forskning viser: Derfor skal vi tale ordentligt til dyr

Ifølge ny forskning, der er blevet udgivet i BMC Biology, viser undersøgelser, at heste, grise og vildheste ikke kun kan skelne mellem negative og positive lyde, der kommer fra deres egen art, men de kan også genkende forskellen, når mennesker taler til dem.

Det understreger vigtigheden af, hvordan vi kommunikerer med dyrene, og hvordan vores tone kan påvirke deres opfattelse af os.

Grisene og deres vilde slægtninge, vildsvinene, blev omhyggeligt studeret, og resultaterne viste, at ligesom heste, både vilde og tamme, tydeligt reagerer på følelsesmæssigt betonede lyde fra deres egen art. Interessant nok viste dyrene også evnen til at skelne mellem menneskers tale. Selvom reaktionerne var mere subtile, kunne de tydeligt adskille positivt og negativt ladede toner – undtagen vildsvinene, der viste mindre variation i reaktionerne.

Bedre trivsel hos dyrene

Den nyopdagede viden rejser ikke kun etiske spørgsmål om vores forhold til dyr, men den kan også udgøre en konkret mulighed for at forbedre dyrenes daglige trivsel. De, der arbejder med dyr, kan drage fordel af denne indsigt og bruge den som et praktisk redskab til at skabe bedre forhold og velvære for dyrene.