Salfarm med nyhed på NutriFair 2024

14. november, 2023

To skud jern til smågrise optimerer foderomsætning og vækstrate

Smågrise har stor gavn af jerntilskud, det er kendt viden. Men med et dobbelt tilskud af jern øges vækstraten, mave- tarmsundhed forbedres og foderomsætningen optimeres – viser forskningsresultater. Virksomheden præsenterer deres jerntilskud for landmændene på NutriFair 2024.

Salfarm var ikke i tvivl, da resultaterne kom fra University of Kentucky. Denne viden skulle bredes ud til landmanden, og det skulle være på NutriFair til januar 2024.

”Vi vil gerne have en snak med landmanden om betydningen af jerntilskud for smågrise. Vi har vores specialister med på standen, som kan rådgive og vejlede, og som er meget interesserede i at høre, hvad er udfordringerne ude på bedrifterne, og hvordan kan vi komme rundt om det, og hvordan kan vi opnå en sund gris i stalden,” siger Head of Marketing ved Salfarm Heidi Bjørn.

Forskningsresultater fra Universitetet i Kentucky i Lexington, USA, viser forbedret foderudnyttelse tilvækst og trivsel hos grise, som modtager 2 skud jern af 1 ml 200mg/ml. Producenten Pharmacosmos fik tidligere på året testet deres jerntilskud Uniferon, som forhandles af danske Salfarm.

”Nutrifair er en god og veleksponeret messe, som gør meget for at tiltrække et publikum. Og så ligger den på et rigtig godt tidspunkt på året, hvor landmanden har mulighed for at tage et par dage væk fra bedriften,” forklarer Heidi Bjørn.

Jerntilskuddet sælges direkte til landmanden og skal ikke ordineres af dyrlæger.

Øget vækstrate og forbedret tarmsundhed

Effekten af Uniferon har altid været dokumenteret, men nu kan det dokumenteres, at tildelingen af 2 x 200 mg jern ikke bare holder pattegrisen fri for anæmi, men tilmed forbedrer produktionsparametrene som vækst og foderudnyttelse.

”Forsøget viser flere gavnlige effekter i griseproduktionen. Så når du har et større udbytte og en forbedret sundhed hos grisen, så vil landmanden kunne opleve en effekt af dette på sin bundlinje. Selvfølgelig vil effekterne være forskellige fra bedrift til bedrift, men resultaterne viser, at grisenes potentiale ikke kunne udnyttes fuldt ud uden tilstrækkeligt med jern – også selvom helbredet, management, faciliteterne og genetikken ellers er i orden.”

Uniferon er et frithandelsprodukt af rent jern, frem for et kombiprodukt, som der findes flere af på markedet. Uniferon ligger i en 20 procents-opløsning, hvilket har den fordel, at hver pattegris kun skal injiceres med 1 ml ad gangen. Det er både nemmere og uden ubehag for pattegrisen at få så lille volumen injiceret, skriver Salfarm på sin hjemmeside.

Du kan møde Salfarm på NutriFair 17. og 18. januar 2024 i Messe C i Fredericia.

Du kan finde os på stand A-1364

Billetter er gratis og kan hentes på Nutrifair.dk.

Læs mere om uniferon her